Suomen markkinoiden laadukkaat Lotus-tuotteet valmistetaan pääasiassa Nokialla sijaitsevalla Oy Essity Finland Ab:n tehtaalla, jolla on pitkät perinteet laadukkaan paperin tuotannossa. Meidät tunnetaan yleisesti myös nimellä Nokian Paperi.


Yhtiömme laadukas Lotus-tuotemerkki on markkinajohtaja Suomessa. Suomesta tuotteita viedään myös Tanskan ja Baltian markkinoille.

”Toalettipaperi” on ensimmäinen ja hyvin varhainen Nokialla tehty kuluttajatuote. Sen valmistus alkoi, joskin sivutuotteena, noin vuosina 1902–1905. 1960-luvun alussa myytiin jo nykyaikaistettua ja ohennettua Nokia Silk -wc-paperia, jota mainostettiin pehmeäksi ja riittoisaksi.

Toilettipaperi tuli aluksi paperitehtaalta muiden tuotteiden sivutuotteena, jota sitten päätettiin ottaa myös myyntiin. Vuonna 1928 toilettipaperin kaupallinen valmistus alkoi ja sitä alettiin myymään arkkipakkoina yhtenä yhtiön tuotteista. Silkkipaperituotteen nimi oli ensin ”Pikku Matti”, mutta varsin pian nimeksi vakiintui Nokia Silk. Tuote leikattiin arkeiksi ja pakattiin kääreeseen.

1950-luvulla tehtaissa kokeiltiin kreppipaperin tuotantoa. Kokeilut johtivat yhtiön suuntautumaan pehmopaperialalle. Aluksi kreppipaperia myytiin ulkopuolisille asiakkaille, jotka jalostivat sitä toilettipaperirulliksi. Nykyisen tuotantosuunnan voidaan kuitenkin katsoa käynnistyneen 1950-luvun puolessa välissä, joten voidaan sanoa, että pehmopaperia on Nokialla tehty jo yli 50 vuotta!

1960
Crepe- ja Rosette-vessapaperit markkinoille

1980
Embo-wc-paperi markkinoille
Luonnonystävän-tuotesarja – wc-paperi ja talouspaperi
Kolmekerroksinen Soft Embo

1990
Luonnonystävälle Joutsenmerkki

2000
Lotus Royal markkinoille

2011
Markkinoiden ainoa huuhdottava, kompostoitava ja kierrätettävä hylsy wc-papereihin

Ja matka jatkuu. Teemme Nokialla jatkuvaa kehitystyötä wc-papereiden ja muiden pehmopapereidemme eteen vastataksemme kuluttajien tarpeisiin.


Lähde: Puusta pehmopaperiin (Olavi Toivola)

Oy Essity Finland Ab
PL 1
37101 Nokia
FINLAND

Puh. 0203 03002 klo 9.00-11.00

Fax: +358 9 506 88 200

s-posti:etunimi.sukunimi@essity.com

Kysy tai anna palautetta tuotteistamme, palveluistamme tai yrityksemme toiminnasta.

Essity ottaa ympäristönäkökulman huomioon niin tuotannossa, materiaalivalinnoissa, tuotteiden ja kuljetusten suunnittelussa kuin myös markkinoinnissa ja myyntitoiminnassa.  Oy Essity Finland Ab on sertifioinut ympäristöjärjestelmänsä ensimmäisenä pohjoismaisena pehmopaperin valmistajana vuonna 1998. Ympäristöjärjestelmämme ISO14001 on osa kansainvälistä standardiperhettä, johon myös yhtiön laatujärjestelmä kuuluu. Kaikilla Suomessa valmistetuilla Lotus-tuotteilla on Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki. Myönnetyt ympäristömerkit ovat kuluttajille ja loppukäyttäjille takuu siitä, että tuotteemme täyttävät tarkoin määritellyt ympäristökriteerit.

Ympäristötoimintaa kehitetään jatkuvasti

Ympäristöpolitiikkaamme ohjaavat jatkuvan kehittämisen periaatteet. Toimimme paitsi nykyisten ympäristöstandardien, lainsäädännön ja viranomaisten asettamien säännösten mukaisesti myös huomioiden jo nyt tulevaisuuden vaatimukset. Ympäristötoiminnassa korostamme yhteistyötä viranomaisten ja muiden sidosryhmien kanssa. Tiedotamme ympäristöasioista avoimesti henkilökunnallemme ja asiakkaillemme. Yhtiömme tärkeimmät ympäristöpäämäärät ovat energian ja veden säästäminen, jätteen vähentäminen ja hyötykäytön lisääminen. Huomioimme ympäristövaikutukset muun muassa kuituraaka-aineiden, kemikaalien ja pakkausmateriaalien valinnassa, ja pyrimme pienentämään niiden aiheuttamaa ympäristökuormaa.Avaa

Allergiatunnus – luotettavuuden osoitus

Lotus Nessu -nenäliinoilla on Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus.

Lotus Nessu -nenäliinoille on myönnetty Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus ensimmäisenä Suomessa.

Allergiatunnus on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus.

Allergiatunnuksen kriteerit pehmopapereille

Tuotteet eivät saa sisältää hajusteita, väriaineita eikä yleisesti ärsyttäviä tai herkistäviä ainesosia. Tuotteilta edellytetään puhtaita ja korkealuokkaisia raaka-aineita, joiden lisäksi käytetyistä aineista on ilmoitettava asiantuntijakäsittelyä varten aineiden kemiallinen nimi, inc-numero, pitoisuudet sekä pH-arvo. Pehmopaperituotteissa tutkitaan lisäksi niiden pehmeyttä, pölyävyyttä, kosteudensietoa sekä mahdollisesti käytettyjä käsittely- ja viimeistelyaineita.

Jaa Facebookissa Lähetä sähköpostilla

Avaa

Pohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki

Kaikilla Lotus-tuotteilla on Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki

Joutsenmerkin eli Pohjoismaisen ympäristömerkin saavat kaikki ympäristön kannalta parhaat tuotteet ja palvelut. Myönnetyt ympäristömerkit ovat kuluttajille ja loppukäyttäjille takuu siitä, että tuotteemme täyttävät tarkoin määritellyt ympäristökriteerit.

Joutsenmerkin kriteerit pehmopapereille

Paperin valmistuksen ympäristönkuormitusta arvioidaan tuotteen koko elinkaaren ajalta ja vaatimuksia asetetaan tuotannolle, käytölle ja jätteenkäsittelylle.

Kriteereitä noudattamalla yksittäiset tuottajat voivat vaikuttaa kestävän yhteiskunnan kehitykseen.

Joutsenmerkki kertoo resurssien tehokkaasta käytöstä sekä ympäristöä säästävien tuotantomenetelmien hyödyntämisestä. Pohjoismainen ympäristömerkintä on tarkastanut tuotteissa käytettävät raaka-aineet. Paperituotteet saavat sisältää vain ympäristön kannalta parhaita raaka-aineita.

Jaa Facebookissa Lähetä sähköpostilla

Avaa

Biohajoava Flush&Go -hylsy®

Lotus Embo- ja Lotus Just 1 -wc-papereiden Flush&Go® -hylsy on markkinoiden ainoa kierrätettävä, kompostoitava sekä huuhdottava hylsy.

Flush&Go®-hylsy hajoaa yhdellä huuhtelulla 100-prosenttisella varmuudella kuten wc-paperi. Yksi Flush&Go®-hylsy vastaa neljää palaa wc-paperia. Se on suunniteltu vastaamaan tiukkoja EU-standardeja kompostoitavuudessa ja biohajoavuudessa: voit kierrättää, kompostoida - tai huuhtoa hylsyn.Tunnistat Flush&Go® -hylsyn tästä kuvioinnista.

Flush&Go® soveltuu käytettäväksi kaikentyyppisissä WC-pöntöissä, myös vanhoissa järjestelmissä, vanhoissa rakennuksissa, sakokaivollisissa käymälöissä sekä maseraattorikäymälöissä.

Jaa Facebookissa Lähetä sähköpostilla

Avaa

Tyhjän paperin haaste

Suunnittelukilpailun kautta Lotus Emilian uudeksi kuosiksi.

Tyhjän paperin haaste on suunnittelukilpailu, jolla vuosittain haetaan Lotus Emilia Design -talouspyyhkeelle uutta kausikuvitusta. Kilpailu on kasvattanut suosiotaan joka vuosi ja tänä vuonna kilpailu järjestetään neljättä kertaa.

Voittajat:

Vuosi 2014: Annika Hiltunen kuosilla Mummot meni marjaan
Vuosi 2013: Anna Polkutie kuosilla Sulkasato
Vuosi 2012: Teemu Lineri kuosilla Ajatar

Jaa Facebookissa Lähetä sähköpostilla

Avaa

Edistämme suomalaista työtä ja hyvinvointia

Lotus on mukana K-kauppojen ja Suomalaisten Työn Liiton kampanjassa, jolla edistetään suomalaisen työn myyntiä ja tietoisuutta sen myönteisistä vaikutuksista.

Sinivalkoinen jalanjälki on suomalaisten yritysten yhteiskampanja. Kampanjassa ovat mukana yritykset ja tuotemerkit, jotka kantavat suomalaisesta työstä ja suomalaisesta alkuperästä kertovia merkkejä. Essity:n Lotus-tuotteilla on Avainlippu-merkki, joka myönnetään Suomessa valmistetuille tuotteille.

Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjan tavoitteena on lisätä suomalaisten tuotteiden myyntiä ja sitä kautta luoda lisää työpaikkoja Suomeen.

10 eurolla 10 000 vuosityöpaikkaa

Kun jokainen suomalainen ostaa kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, maahamme syntyy 10 000 vuosityöpaikkaa.

Kevään 2014 aikana kampanja kutsuu kaikki suomalaiset mukaan ideoimaan uusia keinoja suomalaisen työn tukemiseksi.

Yhdessä voimme tehdä jotain merkittävää – jättää maailman suurin sinivalkoinen jalanjälki.

Tutustu Avainlippu-merkkiin
Lue lisää kampanjasta

Jaa Facebookissa Lähetä sähköpostilla

Kampanjat

Kampanjat

Avaa kampanjat